Клуб „Млад журналист”

jurnalist  jurnalist1

След няколкогодишно прекъсване Клубът възнобновява дейността си в края на 2013 година.

Основната цел на работата в клуба е сформиране на репортерски екипи от ученици на  различни възрасти, от различни училища, които да изучават основните изисквания в репортерската дейност и спецификата на журналистиката като средство за отразяване на обществения живот във всичките му аспекти, както и да усвояват основни практически умения за журналистическа дейност / да пишат материали, да вземат интервюта, да водят разговори/.

Програмата на клуб «Млад журналист» е изградена и се реализира така, че въвежда учениците в една нова за тях сфера, провокира ги да наблюдават света около себе си, да правят селекция на обществено значими теми и събития, за да ги  превърнат в медиини факти.

Продукт на работата на младите журналисти е електронният вестник «Свободна зона».

В него ученици, които ценят писменото слово и искат да постигнат  добра култура, се запознават с основните правила в журналистиката.

Вестникът  представя изявите и проблемите на учениците. Обсъжда теми от културния и социалния живот. тразява дейностите на различните клубове към Центъра за наука, култура и изкуство. „Свободна зона” публикува ученическо художествено творчество.

rozalinaРъководител: Розалина Карамалакова

Вестник "Свободна зона" 

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.