Вокална студия "Траяна глас"

liliaРъководител и вокален педагог Лиляна Дойчева

 

Вокална студия "ТРАЯНА ГЛАС" при ЦНКИ-Община Стара Загора с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева е новото име, от 1.януари 2015г, на Вокалната студия, създадена преди точно 10 г./2005г/под шапката на формация "Маргаритки".
От тогава, ръководител и вокален педагог на талантливите малки певци е Лиляна Дойчева-артист-певец, от създателите на легендарната Вокална група "Траяна", и вече утвърден и с доказани качества вокален педагог.

Вокална студия "Траяна глас", включва 4 възрастови вокални групи-на възраст от 5 до 15 години.

obshta

Вокалните продукции и разнородните сценични изяви на младите певци са високо оценени, освен от многобройната публика, и от компетентни специалисти на много международни и национални конкурси, и фестивали.

Младите таланти имат голяма колекция от призови места като: Специална награда и 1-во място на Международния конкурс "Слънце, радост, красота"-Несебър 2006 и 2008 год.

Първо място и парична, и предметна награда в Пловдив на Национален конкурс "Пеят децата на България“ 2008 г., поредни години първи места на Регионалния конкурс "Вашият шанс е песента", две 2-ри награди и Специалната награда на Младежкото жури на Националния конкурс за вокални групи "Хармония" 2014г. и други.

Не по- малко ценни са оценките и аплодисментите, и обичта на многобройната детска, а и не само, публика, пред която са представени десетки концерти, по различни празнични поводи и многобройни представления на мюзикълите за деца-" Немитата круша"- представен освен многократно в Стара Загора и в София, в Националния дворец на културата и в Младежкия театър, пред препълнени зали с подрастващи, приели въодушевено образователните, забавни и изпълнени майсторски от певци-артисти, с чудесни умения музикални спектакли!

А мюзикълът ”Космическа приказка", освен в България, бе представен с огромен успех и в гр.Линц /Австрия/през юни 2011г. и в Германия-в гр. Мюнхен в световноизвестни културни центрове на най-"висока" сцена, и бяха приети с възхищение и аплаузи от взискателната западноевропейска публика!!

В следващите концерт-спектакли под името "Вълшебства", две години бяха представяни вече, освен традиционния детски репертоар на "Маргаритки" и песни, и музикални пиеси от световното музикално творчество на високо изпълнителско ниво, многогласни обработки на джазирани народни песни като "Бре, Петрунко" и "Димянинка", и образци от поп музиката като Скайфол и "Филинг гууд", от репертоара на световно известни изпълнители.

Двете големи вокални групи, в две поредни години пяха, като част от състава на спектакъла "ТУРАНДОТ" от Пучини, по покана на Държавна опера Ст.Загора.

След това великолепно и изключително успешно участие, най-голямата 4-та група беше "гвоздея" на програмата в спектакъла на Държавна опера Ст. Загора "Фантомите на мюзикъла" и други, и други вълнуващи сценични приключения.

Последните концерти на певците от вокалната студия под името "Маргаритки" бяха през ноември и декември месец 2014г. на сцената на Операта в Стара Загора в спектаклите "Сън".   

По-късните представления на този концерт, през 2015 година, вече са без участието на певците от   Вокалната студия, която прие името "ТРАЯНА ГЛАС" в чест и по повод 30- годишнината от създаването на именитата старозагорска група "ТРАЯНА", чийто солист-вокалист е Лиляна Дойчева, ръководителката на младите певци.

Още по-амбициозните цели, поставени пред Вокална студия "ТРАЯНА ГЛАС" и подрастващите певци, предполагат усърдна и упорита работа, за добиване на певчески и артистични умения от младите възпитаници на студията, чийто занимания г-жа  Дойчева организира и изпълва с интересно, забавно и образователно съдържание.