Танцова формация Маргаритки

pic2С песнички ще ви разпеем!
С танци ще ви разлюлеем!
С нас и тъжните сърдитки
Грейват като маргаритки!

Танцова формация Маргаритки "Маргаритки" е създаден през 2005 година и е букет от талантливи певци, танцъори и актъори на възраст от 4 до 14 години от град Стара Загора. 

Гордеят  се с богат репертоар. Децата от вокалната студия  изпълняват от занимателни и поучителни песнички за най-малките,  до сложни полифонични /на няколко гласа/ песни с фолклорно звучение и съвременен аранжимент.

Участниците в танцовата група изпълняват, както сюжетни танци, така и модерен и класически балет.

balet

Танцова формация Маргаритки  участват в занятията "В помощ на практиката в детската градина"- организирани от Регионален инспекторат по образованието, Стара Загора и издателство „Първите седем”.
Авторски продукт на групата са мюзикълите с образователна насоченост .

"Немитата круша" и "Космическа приказка" са представени  с невероятен успех на сцената на Драматичен театър "Гео Милев", гр.Стара Загора; Държавна опера, гр.Стара Загора; Младежки театър, гр.София и Национален  Дворец на културата, София.

През 2011 година мюзикълът  „Космическа приказка” е представен на сцената на Brucknerhaus /Концертен дом/ в гр. Линц - Австрия, а през 2012година  на сцената на Gasteig /Дом на културата/  гр. Мюнхен, Германия.

Детският театър има  многобройни изяви и в спектакли на Държавна опера, Стара Загора - балетите "Лешникотрошачката", "Кръстопът на страстта".

Броят на децата от танцовата група е 35.

Заповядайте! При нас е весело!

Ръководител наТанцова формация Маргаритки:

Създател и автор на музиката – Маргарита Шоселова
radost-mladenovaХореограф и балетен педагог на танцовата формация
Радост Младенова.