Детска театрална школа "Талант"

Biliana rakovoditelДетска театрална школа „Талант“
с ръководител Биляна Райнова

Детска Театрална Школа "ТАЛАНТ" е създадена за деца от 8 до 13 годишна възраст, които са любопитни да надникнат „зад кулисите” на актьорската професия и имат желанието да се потопят в театралното изкуство, качвайки се на истинска сцена.

Там целта ще е разкрепостяване, освобождаване и разкриване на много качества у децата.

Те постепенно ще придобиват смелостта да застават пред аудитория. Ще се научат да изразяват себе си с увереност и самочувствие.

Ще разберат колко е важна загрявката и подготовката на тялото като наш инструмент, както и какво представлява „хигиена” на гласа и говорния апарат. Усвояват се основни принципи на импровизацията, сценичното поведение и култура. Запознават се със сцената и нейното устройство.

Научават се на правилен говор, добра дикция и работа с текст.

Развиват въображението си, което помага в разгръщането на скрития човешки потенциал. Нашите деца използват въображението си всеки ден. Ако ние им дадем свободата и възможността да го доразвият и запазят във времето, ще бъде от голяма полза за тях, защото въображението е това, което изгражда предварително нашето бъдеще.

Всички цели на нашата Детска Театрална Школа "ТАЛАНТ" могат да бъдат постигнати, използвайки ярките сценични средства на драматичния театър, кукления театър, пантомимата, клоунадата, художественото слово и сценичната реч, танца, музиката…...

Единственото условие за записване при нас е ЖЕЛАНИЕТО на самото дете :)
Забавляваме се, играейки, а играейки се учим!
„Логиката ще те отведе от точка „А” до точка „Б”, а въображението навсякъде!”
„Нямам специален талант. Просто съм страшно любопитен!”
„Истинският знак на интелигентността не е знанието, а въображението!”

Алберт Айнщайн

 

biliana 1 biliana 2